با گذشت يكسال و نيم از وصول لايحه مطرح شد

كنترل فرو نشست زمين، چشم انتظار تصويب مجلس 

۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - ۰۰:۴۵:۵۶
|
کد خبر: ۳۳۲۶۳۷

طرح كنترل فرونشست زمين و كاهش اثرات آن در كشور در مرداد ماه سال گذشته در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي وصول شد اما با گذشت يكسال و نيم هنوز خبري از تصويب اين طرح نيست و اين در حالي است كه حجم فرونشست در ايران، پنج برابر ميانگين جهاني است.

طرح كنترل فرونشست زمين و كاهش اثرات آن در كشور در مرداد ماه سال گذشته در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي وصول شد اما با گذشت يكسال و نيم هنوز خبري از تصويب اين طرح نيست و اين در حالي است كه حجم فرونشست در ايران، پنج برابر ميانگين جهاني است. در همين راستا، رييس كميته عمران شوراي اسلامي شهر تهران با تأكيد بر اينكه طرح «كنترل فرونشست زمين و كاهش اثرات آن در كشور» در نوبت بررسي صحن علني مجلس شوراي اسلامي قرار دارد، گفت: فرونشست در كشور ما يك مساله پيچيده و چند بعدي است كه تقريبا تمام كشور را درگير كرده است. سيد محمد آقاميري در گفت‌وگو با ايسنا، خواستار توجه ويژه به طرح «كنترل فرونشست زمين و كاهش اثرات آن در كشور» شد و افزود: اين طرح پاسخي به يكي از جدي‌ترين بحران‌هاي زيست‌محيطي كشور است و بايد بر ضرورت مديريت جامع براي مقابله با اين پديده تأكيد كرد.  آقاميري فرونشست زمين را يكي از پيامدهاي ناشي از برداشت بي‌رويه از منابع آب زيرزميني در سال‌هاي گذشته در كشور دانست و گفت: اين پديده، پيامدهاي گسترده‌اي در حوزه‌هاي اقتصادي، اجتماعي و زيست‌محيطي دارد و بدون اقدامات فوري و موثر، مي‌تواند به بحران‌هاي غيرقابل جبراني منجر شود.

عضو شوراي اسلامي شهر تهران در ادامه فرونشست زمين را يك «زلزله خاموش» توصيف كرد اظهار كرد: اين پديده با تهديد زيرساخت‌ها، منابع طبيعي و ... به يكي از چالش‌هاي جدي كشور تبديل شده است، در نخستين گام، كميته عمران شوراي اسلامي شهر تهران با همكاري بيش از ۷۰ نفر از كارشناسان، متخصصان، اساتيد دانشگاهي و نمايندگان تام الاختيار نهادها و دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط متن اوليه طرح را تهيه كرد و اين طرح در چهاردهمين اجلاس شوراي عالي استان‌ها در تاريخ ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۱ به تصويب رسيد و براي طي مراحل قانوني به مجلس شوراي اسلامي ارسال شد. او در توضيح محورهاي اصلي اين طرح افزود: اين طرح پيشنهاد داده كه با تشكيل كارگروه ملي فرونشست با حضور بالاترين مقام دستگاه‌هاي اجرايي ذي‌ربط، وظيفه سياست‌گذاري و راهبري كليه موضوعات مرتبط با فرونشست را برعهده دارد. به گفته آقاميري، تهيه نقشه‌ پهنه‌بندي خطر فرونشست و نقشه خطرپذيري فرونشست، مديريت برداشت از منابع آبي به ويژه منابع آب زيرزميني و تقويت زيرساخت‌ها در مناطق داراي خطر و در معرض خطر از جمله مواردي است كه در اين طرح براي مهار اين بحران پيش‌بيني شده است. عضو شوراي اسلامي شهر تهران بر ضرورت هماهنگي دستگاه‌هاي مختلف براي اجراي اين طرح تأكيد كرد و گفت: همكاري همه‌جانبه ميان وزارتخانه‌ها، شهرداري‌ها و ساير سازمان‌ها الزامي است تا در كنار نظارت دقيق و سخت‌گيرانه، بتوانيم اين پديده را كنترل كرده و پيامدهاي آن را كاهش دهيم.

 آقاميري همچنين بر اهميت نقش اطلاع‌رساني و آموزش عمومي تأكيد كرد و گفت: مشاركت مردم و افزايش آگاهي عمومي نقش مهمي در كنترل فرونشست و كاهش آسيب‌هاي ناشي از آن دارد. دستگاه‌هاي فرهنگي و رسانه‌اي بايد در اين زمينه نقش‌آفريني كرده و با رويكرد آگاه‌سازي عموم مردم از وضعيت حاضر كشور در موضوع فرونشست و تبيين مشكلات پيش‌رو با ادامه روند كنوني، محتواي آموزشي مناسبي براي اقشار مختلف جامعه ارايه كنند. او در مورد سرانجام اين طرح بيان كرد: اين طرح پس از تصويب در شوراي عالي استان‌ها به مجلس شوراي اسلامي فرستاده شد كه مورد بررسي مركز پژوهش‌هاي مجلس هم قرار گرفت و پس از تأييد به كميسيون محيط زيست و كشاورزي مجلس ارسال شدو اين عضو شوراي شهر تهران ادامه داد: اعضاي كميسيون در ۶ جلسه با دعوت از نمايندگان نهادها و سازمان‌ها و وزارتخانه‌هاي مرتبط طرح را مورد بررسي و پس از در نظر گرفتن همه نظرات كارشناسان آن را مورد تأييد قرار دادند و در نوبت مطرح شدن در صحن علني مجلس قرار گرفت.